środa, 26 czerwca 2019

Pierogi leniwe z sosem truskawkowo-rabarbarowym

Składniki:

250 g twarogu
1/3 szklanki mąki
1 jajko
szczypta soli

100 g truskawek
1 łodyga rabarbaru
1 łyżka miodu

opcjonalnie cynamon



Sposób przygotowania:

Truskawki i rabarbar pokroić, dodać miód i gotować kilka minut na małym ogniu.
Twaróg zagnieść z jajkiem, dodać mąkę, wyrobić ciasto. Masę podzielić na 2 części. Na podsypanej mąką stolnicy uformować walki i pokroić je na mniejsze kawałki. Pierogi wrzucić do wrzątku i gotować do wypłynięcia.
Podawać z sosem lub/i z cynamonem.


Ilość: 2 porcje



Źródło: Miska szczęścia, Laura Osęka.

Etykiety

Kontakt

Napisz wiadomość

Szukaj na tym blogu