środa, 13 lutego 2019

Zapiekanka z warzywami

Składniki:

1 cebula
1 ząbek czosnku
1 por
1 mała kapusta włoska
4 średnie ziemniaki
4 papryczki chili
200 g brukselki
300 ml bulionu warzywnego
tymianek
sól
pieprz
1/3 szklanki słonecznika
oliwa

Sposób przygotowania:

Cebulę i por pokroić w piórka, dodać posiekany czosnek i usmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w paski kapustę, zalać bulionem i gotować kilka minut. W misce wymieszać pokrojone w małą kostkę ziemniaki, brukselkę przekrojoną na pół, pokrojone papryczki chili, warzywa z patelni (bez bulionu), słonecznik, przyprawy. Przełożyć do foremki, skropić oliwą. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Przemieszać w połowie pieczenia. 

Ilość:2-3 porcje



Źródło: Kukbuk 1/2019

Etykiety

Kontakt

Napisz wiadomość

Szukaj na tym blogu