
Składniki:
200 g makaronu
Pulpety
1 kostka tofu1/4 szklanki bułki tartej
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka płatków drożdżowych
1 łyżeczka ostrej papryki
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
1 łyżeczka musztardy dijon
pieprz
Sos
0,5 l pomidorów
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu balsamicznego
oregano
tymianek
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek pokroić, usmażyć na oliwie. Dodać pomidory, ocet, przyprawy i gotować ok. 30 minut na średnim ogniu.
Zblendować wszystkie składniki tofu, uformować pulpety, usmażyć.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem i pulpetami.
Ilość: 2 porcje
Źródło: "Jadłonomia", Marta Dymek (zmienione ilości składników)