środa, 6 lutego 2019

Pulpety z soczewicy

Składniki:

1 szklanka soczewicy
1 pęczek natki pietruszki
100 g jarmużu
1 duża cebula
1 płaska łyżeczka ostrej papryki
sól
pieprz 

otręby
sezam


Sposób przygotowania:

Soczewicę ugotować i zblendować. Cebulę drobno pokroić i usmażyć z jarmużem. Do soczewicy dodać posiekaną natkę, cebulę, jarmuż, przyprawy. Uformować pulpety, obtoczyć w otrębach i sezamie. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Podawać z jogurtem.


Ilość: 10 szt.



Źródło: "Zdrowa od nowa", M. Makarowska, K. Borkowska-Mękarska, I. Xiężopolska-Krzyżańska

Etykiety

Kontakt

Napisz wiadomość

Szukaj na tym blogu