niedziela, 29 października 2017

Makaron ze szpinakiem w sosie gorgonzola

Składniki:

400 g makaronu
300 g świeżego szpinaku
150 g gorgonzoli
180 ml śmietanki 30%
2 łyżki cebuli
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
łyżeczka gałki muszkatołowej
2/3 łyżeczki białego pieprzu
ciecierzyca konserwowa i kiełki do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak zblanszować. Cebulę drobno pokroić, czosnek przepuścić przez praskę i usmażyć na maśle. Następnie dodać szpinak i całość smażyć jeszcze kilka minut na średnim ogniu.
Śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej kawałki gorgonzoli. Dodać gałkę muszkatołową, pieprz.
Makaron polać sosem, nałożyć szpinak, udekorować ciecierzycą i kiełkami.

Ilość: 4 porcje

Etykiety

Kontakt

Napisz wiadomość

Szukaj na tym blogu