środa, 24 lutego 2021

Placki bananowe z aronią

Składniki:

220 g mąki żytnej pełnoziarnistej
220 ml mleka
5 jajek
3 banany
100 g aronii (opcjonalnie)
3 łyżki miodu
2 łyżki masła + do smażenia
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
orzechy włoskie
syrop z agawy

Sposób przygotowania:


Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka z miodem wymieszać mikserem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, mleko, roztopione masło, sól. Po połączeniu składników wmieszać łyżką białka, pokrojone w kostkę banany i zmiksowaną aronię. Placki smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym. Podawać z syropem i orzechami.


Ilość: ok. 25 placków


Etykiety

Kontakt

Napisz wiadomość

Szukaj na tym blogu