Składniki:
500 g kopytek
1 cukinia
1/3 brokuła
1 duża papryka
1 mała cebula
1 kulka mozarelli
1/2 szklanki startego parmezanu
oliwa do smażenia
Sos:
300 ml passaty pomidorowej
1 cebula
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
oliwa do smażenia
Sposób przygotowania:
Usmażyć cebulę, dodać passatę pomidorową, cukier, sól, pieprz. Gotować 10 minut do momentu, aż sos zgęstnieje. Zmiksować.
Pokroić cebulę, paprykę, cukinię i usmażyć na oliwie. Brokuł lekko podgotować.
W naczyniu wymieszać kopytka z warzywami, sosem pomidorowym, pokrojoną mozarellą i połową parmezanu. Wierzch zapiekanki posypać pozostałym serem. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.