wtorek, 28 kwietnia 2020

Fasolka z kozieradką

Składniki:

100 g zielonej fasolki szparagowej
1 mała cebula
1 mały pomidor
1/2 łyżeczki zmielonego kminku
1/2 łyżeczki zmielonej kolendry
1/2 łyżeczki sezamu
1/2 łyżeczki sproszkowanego chili
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka suszonych liści kozieradki
2 łyżki kolendry
szczypta zmielonej kurkumy
1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka oleju do smażenia


Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić, dodać kmin, kolendrę, sezam, chili, kurkumę, sól - zblendować. Uzyskaną pastę smażyć przez ok. 5 minut. Dodać pokrojone w ćwiartki pomidory, zblanszowaną fasolkę, kozieradkę i kolendrę. Smażyć kolejne 5 minut. Podawać skropione sokiem z cytryny.


Ilość: przystawka dla 2 osób



Źródło: M.Baljekar, R.Fernandez, S.Husain,M. Kanani, Kuchnia indyjska, najlepsze przepisy.

Etykiety

Kontakt

Napisz wiadomość

Szukaj na tym blogu