Składniki:
1 mały kalafior1/2 kg ziemniaków
1 duża cebula
1 łyżeczka kminku
1/2 łyżeczki sproszkowanego chili
1 łyżeczka zmielonej kolendry
1 łyżeczka zmielonego kminku
1/2 łyżeczki zmielonej kurkumy
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki oleju do smażenia
sos pomidorowy/opcjonalnie
Sposób przygotowania:
Ugotować ziemniaki i kalafior. Cebulę pokroić, dodać przyprawy, podsmażyć i zblendować. Pastę wymieszać z kalafiorem i ziemniakami. Polać odrobiną wody, sosem pomidorowym i gotować kilka minut.
Ilość: 2 porcje
Źródło: M.Baljekar, R.Fernandez, S.Husain, M. Kanani, Kuchnia indyjska, najlepsze przepisy (zmieniony sposób przygotowania).