sobota, 6 lipca 2019

Tofu z woka

Składniki:

200 g makaronu mie lub ryżowego
200 g tofu
1/2 brokuła
1 cukinia
3 marchewki
1 łyżka świeżego imbiru
8 łyżek sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
1/2 dymki ze szczypiorkiem
sok z połowy limonki
olej kokosowy do smażenia
sezam



Sposób przygotowania:

Tofu pokroić w kostkę, marynować 15 minut w 4 łyżkach sosu sojowego z limonką. Makaron ugotować. Podsmażyć pokrojoną w paski marchewkę, różyczki brokuła, cukinię pokrojoną w plastry, następnie starty imbir i dymkę. Makaron i tofu dodać do warzyw, zalać octem, olejem, pozostałym sosem sojowym. Na talerzu posypać szczypiorkiem i sezamem.

Ilość: 2 porcje




Etykiety

Kontakt

Napisz wiadomość

Szukaj na tym blogu