środa, 24 marca 2021

Ciasto bounty

Składniki:

Spód
250 g markizów kakaowych
100 g masła
50 g gorzkiej czekolady

Masa z wiórkami
200 g wiórków kokosowych 
100 g białej czekolady
180 ml śmietany 30%
25 g masła
2 łyżki cukru pudru

Polewa
100 g mlecznej czekolady
50 g gorzkiej czekolady
100 ml śmietany 30%
25 g masła

Sposób przygotowania:

Spód: Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mocno pokruszone markizy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić przygotowaną masę.

Masa: Czekoladę, śmietanę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie dodać wiórki i cukier, wymieszać i wyłożyć na spód.

Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić i polać ciasto.


Ilość: blacha o śr. 24 cm


Etykiety

Kontakt

Napisz wiadomość

Szukaj na tym blogu