Składniki:
Spód
250 g markizów kakaowych
100 g masła
50 g gorzkiej czekolady
Masa z wiórkami
200 g wiórków kokosowych
100 g białej czekolady
180 ml śmietany 30%
25 g masła
2 łyżki cukru pudru
Polewa
100 g mlecznej czekolady
50 g gorzkiej czekolady
100 ml śmietany 30%
25 g masła
Sposób przygotowania:
Spód: Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mocno pokruszone markizy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić przygotowaną masę.
Masa: Czekoladę, śmietanę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie dodać wiórki i cukier, wymieszać i wyłożyć na spód.
Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić i polać ciasto.